tisdag 22 februari 2011

Tisdag kväll

Idag har vi haft en fantastisk dag på en av Yallingups låååånga vita stränder. Det som e absolut bäst med Australien är stränderna: klart vatten, perfekt botten, roliga vågor och folktomma stränder! Underbart att inte beöva trängas när man ligger och lapar sol.

När vi simmade idag var vi alla som små barn igen, de stora vågorna underhöll oss minsann! Sen var det ju så himla kul när någon av oss blev omtumlad av en större våg och fick både sand och saltvatten överallt-speciellt kul för de som tittade på!

Sofia och jag blev överlyckliga idag när vi märkte vår första bikinirand, vi har nämligen varit smått bekymrade när vi lyser så vita hittils. Ni hör, vi har verkligen stora problem här!

På TV visar de massor med inslag från jordävningen på Nya Zeeland, verklgen hemskt. Sen kommer en varnigstext rullande på TV kanalerna hela tiden om varning för cyklonen som rör sig söderut på Västra Australien kust. De uppmanar folk att genast söka sig i skydd på de drabbade områdena. Vi från Finland är nog ovana med alla dessa naturfenomen, vi må klaga över minusgraderna, men jösses, det är ju egentligen småsaker.de flesta överlever ju ändå vintern.

Småningom skall vi gå och lägga oss i våra mjuka, svala sängar! Älskar vår lägenhet, känns
tråkigt att resa vidare igen imorgon. Imorgon har vi cirka 400 km framför oss,
slutdestinationen är Jennies hus i Albany. Blir toppen roligt att träffa henne igen.

7 kommentarer:

  1. Låter hur skönt som helst med bad! Se upp för jordbävningar!. :)

    SvaraRadera
  2. Ååh, det låter härligt allt det där! Vi styr ju kosan mot Thailand på lördag - hoppas alla jordbävningar och cykloner håller sig borta därifrån... =)

    Tänkte faktiskt på Vincent häromdagen, hur det blev sen med hans "uppehälle" när ni e borta. Förstod att han åtminstone nu är hos M och J?! Han har det säkert superskönt där =)

    SvaraRadera
  3. Ihana kuulla kuulumisia sieltä kaukaa :) Oi, hiekkarannat ja lämmin vesi, melkein alkaa jo toivomaan kesän tuloa, mutta yritän vielä osata nautttia talvesta :)

    Ihania päiviä! Nauti! Rentoudu! Fiilistele!

    :) Hanna

    SvaraRadera
  4. Så sant, att gnälla över minusgrader är dumt när det finns så mycket värre man kan råka ut för! Roligt att få följa med dig på din resa :) Låter som ni har det underbart! :)

    Kramar

    SvaraRadera
  5. Jenny: jepp, vi håller nog oss från jordbävningarna! By the way, vet du vad man får om man blandar en koddo med en jordbävning?

    Hanna: jåå nauti vielä talvesta, kesä tulee kuitenkin kohta! Nähdään pian, halaus!

    Tessa: hoppas ni har d bra i Thailand!! Vincent fick vara i Jeussen länge, sen tar Johannes över sköjtase de resterande dagarna! Tänkte ni ng ändå har tillräckligt...:)

    Heidi: jag tänkte riktigt på dig idag, jag behöver din address! Kan du skicka den? Typ som mail på FB? Kramkram

    SvaraRadera
  6. And by the way: Vad är en koddo + en jordbävning??

    SvaraRadera